Hou 16 oktober vrij

In 2020 was er helaas geen Filipijnenfeest. We gaven jullie vorig jaar wel een update via een nieuwsbrief. Kris en Kendy waren er deze zomer op familiebezoek. Op het Solidariteitsfeest vernemen we uit eerste hand ‘het leven zoals het is in de Filipijnen, anno 2021’.

In augustus 2021 worden de vele vermoorde mensenrechtenactivisten in de Filipijnen herdacht en zijn er (inter)nationale protestacties. Mensen tonen hun solidariteit door een foto van zichzelf te posten met deze boodschap op hun mondmasker: “I am + naam van één van de slachtoffers”. En als bijschrift: “They tried to bury us. They didn’t know that we are seeds” – “Ze probeerden ons te begraven. Ze wisten niet dat we zaden zijn”. (Foto’s: Karapatan)

Investigate PH

We hebben ondertussen niet stil gezeten. We maken nu deel uit van Investigate PH, een initiatief van mensen van over de hele wereld die bezorgd zijn over de mensenrechtensituatie in de Filipijnen. Investigate PH voert onafhankelijke onderzoeken naar de mensenrechtenschendingen. Ze verzamelen getuigenissen om het baanbrekende rapport van juni 2020 van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de Mensenrechten (OHCHR) verder te onderbouwen. Investigate PH: “Dit jaar nog zullen we onze bevindingen aan de betrokken organen van de Verenigde Naties voorleggen en overhandigen. We dringen er op aan gebruik te maken van internationale mechanismen om de plegers van mensenrechtenschendingen in de Filipijnen ter verantwoording te roepen en recht te doen aan de slachtoffers”.

Solidariteitsfeest

Je hoort meer over onze gezamenlijke acties op ons Filipijnen Solidariteitsfeest op 16 oktober 2021 (18 uur). We reserveerden onze vaste stek Don Bosco in Kessel-Lo en kijken er naar uit om jou terug te zien. We zorgen ervoor dat dit in veilige omstandigheden kan! Inschrijven met de gegevens van jou en je gezelschap zal strikt noodzakelijk zijn. Binnenkort krijg je de concrete info.

Stop the attacks!

Stand with Filipino workers!

Defend the defenders!

Vragen? Mail naar cabsama2@gmail.com. Giften zijn welkom op onze solidariteitsrekening: KAB-SOL. Groep Filipijnen – BE94 7865 8308 9414 (geen fiscaal attest mogelijk). Je kan binnenkort ook steunkaarten kopen voor het feest (5 euro) bij leden van Sama Sama. Wij storten elke gift door aan volksorganisaties in de Filipijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s